Gratis verzending vanaf €25,-

Meten & Onderhoud


Meten


Weet je niet welke polsmaat je hebt? Je 
polsmaat kan je eenvoudig meten met een touwtje of een meetlint. Wikkel een meetlint om je pols (dit kun je het beste doen onder het polsbot), meet niet te strak maar wel rondom aansluitend. Lees vervolgens de maat af van het meetlint. Heb je geen meetlint? Wikkel een touwtje op dezelfde wijze om je pols. Markeer met een stift het touwtje en meet met een liniaal de lengte van het touwtje. Nu weet je je polsmaat. Draag je je armbandjes liever iets losser? Je kunt er dan altijd voor kiezen om er een halve centimeter bij op te tellen.

Onderhoud

 

De meeste sieraden in deze webshop zijn gemaakt van stainless steel. Het voordeel van stainless steel is dat het vrijwel niet verkleurd. Toch kun je met een paar tips & tricks zorgen dat je je sieraden nog langer mooi kan houden.

Zwem en douche liever met je sieraden af. Stainless steel kan door zijn coating wel tegen water, maar door chloor, zout en zeep kan het zijn dat je sieraad toch gaat verkleuren.

De meesten vinden sporten met sieraden vervelend, maar toch zet ik deze er ook even bij. Ga je sporten of een klus doen met zwaar werk? Doe dan je sieraden liever af, zweet kan namelijk je sieraad aantasten. 

Berg je sieraad op in een droge omgeving, bijvoorbeeld in een sieradendoosje. Maak ze ook altijd even dicht als je sieraad een slotje heeft, dit voorkomt knoopjes.

Zorg ervoor tijdens het omdoen van een armbandje met elastiek, dat je er zo min mogelijk druk op uitoefent. Zo blijft het elastiek sterker en slijt het minder snel.

Doe je sieraden pas als laatste om, zo voorkom je dat je ergens achter blijft hangen en je sieraad stuk gaat.

Zorg ervoor dat je sieraden niet direct in contact komen met parfum, crème, bodylotion, zonnebrand en dergelijke producten.

Als je gaat schoonmaken, doe dan je sieraden liever even af. Je sieraad kan bij het gebruik van schoonmaakmiddelen verkleuren of aantasten.